Biodynamisk KST

"Natural forces within us are the true healers of disease"


Hyppocrates (460-370 f.kr.)


Frit oversat:

"Naturens kræfter inden i os er de sande healere af sygdom"

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi (BKST)


Eller mere rigtigt Kranio-Sakral Biodynamics.

Hvad er det?


Ordet biodynamisk betyder egentlig LIVSENERGI.

Ordet er blevet brugt i mange forskellige sammenhænge, f.eks. landbrug, biokemi, astrofysik osv.

I embryologien beskrives BIODYNAMICS som de skabende kræfter, der arbejder når vi udvikler os som foster. Disse kræfter er tilgængelige i os gennem hele livet, som selvregulerende, organiserende og helende elementer, vi som BKS terapeut kan samarbejde med.


Hvis man sammenligner en kiropraktor, en osteopat, en kranio-sakral terapeut og en biodynamisk kranio-sakral terapeut, kan man sige følgende:

Hvis du placerer sammenligningen i et bil-værksted, så er kiropraktoren ”det samme” som en pladesmed og osteopaten er almindelig mekaniker. Kranio-sakral terapeuten er så finmekanikeren og Biodynamisk KS terapeuten er den fineste elektromekaniker og software tekniker.


BKST er en dybtgående behandlingsform som er mere blid en almindelig KST. Det afspænder både fysisk og psykisk, det arbejder sammen med kroppens egen iboende selv-helbredelses system og kan fjerne alle slags belastninger både fysisk og psykisk, hvis kroppen er klar.

Stilhed , tryghed og IKKE at manipulere er centrale elementer i denne behandlingsform.

Da det arbejder så dybt, skal man indstille sig på, at der skal mindst 5-10 behandlinger til, før de dybereliggende emner er klar til blive afspændt. Men allerede fra første behandling vil kroppen føles mere rolig og afspændt. Resultaterne er mere langtidsholdbare og føles befriende.

Hvis du vil vide mere om BKST, kan du læse om det nedenunder denne tekst.


--------------------------------------------------------


Hvordan foregår en behandling

Efter en indledende samtale lægger du dig på ryggen på briksen med et tæppe over dig. Du skal føle dig behageligt tilpas. Husk at have løstsiddende tøj på. Hættetrøjer, stramme nederdele og bælter duer ikke.


Inden behandlingen går i gang, skabes der ro og god kontakt mellem klient og behandler.

Når begge parter er klar, lægger behandleren sine hænder nogle få steder på kroppen og er ofte på disse steder i længere tid. Der bliver kun snakket lidt undervejs.

Terapeuten følger din krop og ”lytter” til den historie som den ”fortæller”

Måske er der nogle knogler der ikke sidder rigtigt, spændinger i fordøjelsen, muskel- og nervespændinger eller noget af dybere årsag.

Eventuelle spørgsmål du har lyst til at stille, besvares til sidst, eller ved næste besøg.


Behandlingen varer typisk mellem 20-40 minutter, men der sættes en hel time af til dig for at få en god start og afslutning.

Har du problemer med at ligge på ryggen, kan behandlingen sagtens gennemføres tilpasset dine behov.


Reaktionerne på behandlingen kan komme med det samme, men også i løbet at nogle dage. Derfor skal der helst gå 1 -2 uger før du forventer at behandlingen er overstået. Lad kroppen får ”fred” i en uges tid, hvis det kan lade sig gøre.


NB. Biodynamisk KTS behandling er en alternativ behandlingsform og kan derfor ikke erstatte en lægebehandling/-konsultation.


Historie

William Sutherland opdagede for mere end 100 år siden at kroppen havde et skelet og kranie der kunne behandles med forskellige greb. De første effektive greb bliver stadig brugt af Kiropraktorer og Osteopater. Som årene gik udviklede han et helt behandlingssystem og lærte mere og mere om kroppens fantastiske iboende selv-helbredelses system. De sidste 10-15 år af sit liv opdagede han, at den mere blide samarbejdende behandlingsform var den, der gav de bedste resultater.

Disse former er den mekaniske KST (bruger 5-10 gr tryk) almindeligt KST (5 gr tryk) og BKST (0-3 gr tryk)

Sutherland viede resten af sit arbejdsliv til at udforske, udvikle og forstå dette fantastiske

selv-helbredelsessystem, som Franklyn Sills, Katherine Ukleja og andre siden har videreudviklet til biodynamisk KST.


Biodynamisk Kranio Sakral Terapi (BKST)

Kroppens rytmer som vejrtrækning, hjerterytme og den rytme hvormed hjerne-rygmarvsvæske pumpes rund, er bare nogle af de rytmer som findes i kroppen. BKST arbejder med endnu mere fine rytmer, eller micro bevægelser, som der kræver meget øvelse for at kunne mærke. Disse rytmer føles som bølger og rytmiske tidevandsbevægelser, eller et blidt flow af væske Disse bliver kaldt ”tides”. Derudover arbejdes der sammen med den urkraft, som sætter liv i gang og kroppens egen iboende selv-helbredelsessystem.


Den måde BKST behandleren sætter sine hænder på din krop, skaber åbningsmuligheder for at arbejde med kroppens selvhelbredelsessystem. De bevægelser, uro ,eller belastninger, som behandlerne mærker diagnosticeres/bedømmes/kategoriseres ikke. Det er kroppen, der ved bedst, hvad der skal behandles - og i hvilken rækkefølge. Dermed opnår du en fornyet tilstand af balance i både kroppen såvel fysisk, mentalt og emotionelt.


Behandleren vil til enhver tid understøtte og respektere din krops signaler. Derfor skal der nogle gange bruges megen tid det samme sted. Dette giver din krop mulighed for at slippe en gammel belastning, traume, osv


Hvad kan det hjælpe for

- Fysiske belastninger

- Emotionelle belastninger

- Traumer

- Gamle ukendte belastninger, måske helt tilbage fra dengang man blev undfanget


Se mere på YouTube ved at klikke på nedenstående link:

https://www.youtube.com/watch?v=K9IspirEMLU


Her fortæller Anni (og Heather) fra Institut for biodynamisk kranio-sakral terapi om BKST